بابک آزاد در گفتگو با خبرنگار مهر در همدان با اشاره به اینکه پسماندهای خشک شامل پلاستیک، شیشه، کاغذ و مقوا، فلزات و ظروف نوشیدنی است، گفت: آنالیزهای انجام شده توسط سازمان مدیریت پسماند شهرداری همدان نشان دهنده آن است که 25 درصد میزان پسماندهای تولیدی در شهر همدان را اجزای خشک تشکیل میدهد که این مواد در طبیعت بسیار پایدار بوده و به آسانی تجزیه نمی شود.
وی با اشاره به اینکه با جداسازی و تحویل این نوع پسماندها به مراکز پردازش میتوان علاوه بر تبدیل مجدد آنها به اقلام مصرفی به اهدافی دیگر نظیر اشتغالزایی و کمک به توسعه پایدار دست یافت، گفت: سازمان مدیریت پسماند از ابتدای تأسیس تاکنون با روشهای گوناگون انجام عملیات تفکیک و جداسازی پسماندهای خشک از تر به منظور بازیافت آنها را مد نظر داشته است.
آموزش چهره به چهره 32 هزار خانوار همدانی
آزاد ادامه داد: در سال گذشته بیش از 32 هزار خانوار همدانی تحت پوشش طرح آموزش چهره به چهره پیرامون مزایای جداسازی زباله خشک و تر قرار گرفتند.
مدیرعامل سازمان پسماند شهرداری همدان در ادامه از راه اندازی پنج ایستگاه بازیافت زباله در بوستان های همدان خبر داد و گفت: همزمان با روز طبیعت پنج ایستگاه بازیافت زباله در بوستانهای مردم، ارم، شهروند، باباطاهر و میدان فردوسی مستقر شد.
وی گفت: در این روزعوامل سازمان مدیریت پسماند پس از توزیع کیسههای جداگانه همراه با بروشور آموزشی از شهروندان خواستند تا پسماندهای خشک را در درون این کیسهها ریخته و با درج نام و تلفن خود در محل مشخص شده به ایستگاههای بازیافت تحویل دهند تا در قرعهکشی مخصوص این روز شرکت داده شوند.
بابک آزاد هدف از این طرح را فرهنگسازی انجام عملیات تفکیک پسماندهای خشک (فسادناپذیر) از پسماندهای تر (فسادپذیر) عنوان کرد و گفت: با جداسازی پسماندهای خشک از تر این مواد دوباره به مراکز پردازش ارسال و مورد استفاده قرار میگیرند در غیر این صورت همراه سایر پسماندها در زمین مدفون گردیده و باعث تخریب محیطزیست و هدر رفتن منابع طبیعی کشور می شوند.
نظر شما